Hitta vackra smycken


En teori är att guld var den första metallen som människan lärde sig att arbeta med. Guld har sedan dess varit synonymt med rikedom. En rikedom som kunde bli använt för att tillverka smycken, men även som ett betalningsmedel. I modern tid finns fortfarande handel med guld, guld har ett högt värde på grund av dess sällsynthet. Metallens renhet räknas i karat, 100% guld är lika med 24 karat och 18 karat 75% rent guld.

Ädelsten

Tillsammans med guld och guldsmycken ser du ofta ädelstenar så som diamanter. Diamanter är också något som räknas som sällsynt och har ett högt värde. Vikten på diamanter räknas i karat. För att kunna bestämma värdet på en diamant så räknas fler variabler in, så som klarhet, färg och slipning. Diamanter blir slipade i olika typer av former, till exempel är briljantslipning och prinsesslipning.

Exklusiva smycken

Äkta diamanter och fint guld är en exklusiv kombination som verkligen uttrycker lyx. Guldsmycken med diamanter är tidlösa och kan bli använda under många år, utan att bli omodernt. Att köpa guld och diamanter kan också vara en typ av investering för framtiden, eftersom det alltid går att sälja och senaste tiden har guldpriset bara stigit. Läs här för mer information om exklusiva guldsmycken med äkta diamanter.